tabs

Styrsystem för hissdestination

Beskrivning

Höga byggnader innebär mer utrymme men även mer trängsel. Genom att använda ett effektivt styrsystem för hissdestination ser man till att behöriga användare snabbt och effektivt får åtkomst till en tilldelad hiss. Hissen tar dem endast till våningar där de har behörighet – utan att säkerheten äventyras.

Hissdestination Styrsystem

Styrsystem för hissdestination användes till en början i kontorsbyggnader men har nu även gjort sitt intåg på alla sorters höga byggnader. Målet med denna innovativa teknik är att guida användaren från punkt A till punkt B så snabbt, effektivt och så säkert som möjligt. Styrsystem för hissdestination erbjuder:

 • Snabbare navigering genom byggnaden
 • Lägre energiförbrukning
 • Förbättrad säkerhet i byggnaden

Styrsystemet för hissdestination är lämpligt för integrering i speedgates, det ger dig tillträde till huvudbyggnaden och kallar automatiskt på en hiss som tar dig till din destination.

Hur fungerar styrsystemet för hissdestination?

För att få tillträde till en hiss måste en behörig användare godkännas vid speedgaten som finns vid hissarnas ingång. Speedgaten är utrustad med ett tillträdeskontrollsystem som t.ex. en biometrisk enhet eller kortläsare. När tillträdeskontrollsystemet har bekräftat användarens identitet så går det integrerade styrsystemet för hissdestination (via tredje part) igenom användarinformationen.
Styrsystemet för hissdestination utför omedelbar och precis dataanalys.

 • Vilken våning arbetar användaren på?
 • Finns det några speciella entrékrav?
 • Vilka hissar är tillgängliga?
 • Finns det en tillgänglig hiss närmare receptionen?
 • Finns det flera behöriga användare som är på väg till samma våning?

Med denna information som utgångspunkt skickar hissystemet ner en lämplig hiss till bottenvåningen. Eftersom hissen kallas automatiskt när tillträde godkänns vid speedgaten minskas väntetiden vid själva hissen avsevärt.

Universell display för hissdestination från Boon Edam

Speedgates från Boon Edam är en effektiv lösning för att upptäcka försök till obehörigt tillträde. När de kombineras med ett styrsystem för hissdestination kan den övergripande säkerheten och effektiviteten i byggnaden avsevärt förbättras.

Universell display för hissdestination guidar dig intuitivt till din tilldelade hiss. Displayen kan integreras i Lifeline Speedlane Swing tillsammans med styrsystemet för hissdestination. Dessa kombinerade system erbjuder:

 • tillträdeskontroll till hisshallarna
 • förbättrad användarupplevelse
 • förbättrad tillträdeskontroll till varje våning
 • energibesparingar

Styrsystem för hissdestination – design

Lifeline Speedlane speedgates från Boon Edam levereras med ett slimmat förstklassigt glashölje med intuitiva vägledande LED-lampor. När speedgaten aktiveras tänds LED-lamporna längs spärrenhetens överdel och vägleder användaren från entrén och fram till auktoriseringspunkten och sedan vidare till utgången.

Den universella displayen för hissdestination är en slimmad display som integreras under speedgatens ovandel. Styrsystemet för hissdestination sänder en signal till displayens panel. Panelen avger i sin tur en visuell signal som indikerar vilken hiss som är ledig. På så sätt når användaren sin slutdestination snabbare och på ett säkrare sätt.

Universell display  för hissdestination kommer att integreras sömlöst i den smala enheten i Lifeline Speedlane Swing samt i Lifeline Speedlane Slide. Båda dessa speedgates/säkerhetsspärrar kompletterar receptionsytan och möjliggör en högre genomströmning av användare.

Vill du ha mer information om styrsystem för hissdestination?

Om du vill läsa mer om vår Universella display för hissdestination kan du ladda ner hela broschyren i fliken ovan.

Om du vill ha ett komplett och integrerat styrsystem för hissdestination, och inte enbart en integrerad display, då är ”The Power of Two” ett bra alternativ. Läs mer om de kombinerade lösningarna hos Schindler PORT Technology och Boon Edams speedgates här.

Contact us

Service & underhåll

Service & underhåll

Kontakt

Boon Edam huvudkontor

Boon Edam Sweden AB

 

Kontakta oss gärna om du har några frågor.

 

 

© Royal Boon Edam International B.V.