Boon Edam Levererar Karuselldörrar till Fondation Louis Vuitton!

Garges-lès-Gonesse, Frankrike – Den 27 oktober öppnade Fondation Louis Vuitton dörrarna för allmänheten efter de omfattande renoveringar som påbörjades 2008. Fondation Louis Vuitton vill främja konst och kultur och har en permanent samling av konstföremål från LVMH:s ordförande och VD, Bernard Arnault. Som en del av den nya moderna byggnaden installerade Boon Edam fyra Tourniket karuselldörrar.

En Unik Byggnad

Byggnaden är ritad av den amerikansk-kanadensiska arkitekten Frank Gehry, som är känd för att ha ritat Guggenheim-museet i Bilbao, Spanien. Konsthallen ligger i parken Jardin d'Acclimatation i Boulognerskogen i Paris. Den är 48 m hög och byggd av glas, formad som en segelbåt, med seglen fyllda av vind. Den komplicerade designen består av 3584 specialtillverkade glaspaneler med en total yta av 13 500 m2 och ett entrétak som sträcker sig mer än 20 m ut.

En Hållbar Byggnad

Projektet har fokuserat på hållbarhet, vilket har gjort det till ett perfekt pilotprojekt för en ny hållbarhetscertifiering för kulturbyggnader som tagits fram av HQE®. HQE (High Quality Environmental Standard) är en fransk standard för gröna byggnader, som bygger på internationella principer för hållbar utveckling. Installationen av karuselldörrarna är ett av många exempel på hur hållbar design och utveckling har inkorporerats i byggnaden.

De fyra Tourniket karuselldörrarna har levererats av Boon Edam och är alla identiska. Två har placerats på byggnadens norra sida och två vid den södra ingången.

För mer information, kontakta:

Michelle Wortel
Marketing Manager
Royal Boon Edam International B.V.
+31 (0) 299 38 08 00 
mwl@boonedam.com   

Kontakt

Boon Edam huvudkontor

Boon Edam Sweden AB

 

Kontakta oss gärna om du har några frågor.

 

 

Latest tweets

© Royal Boon Edam International B.V.