Boon Edam tar Karuselldörren till Nya Nivåer

Dubai, Förenade Arabemiraten – Burj Khalifa slog ett antal rekord när byggnaden invigdes 2010. Världens högsta byggnad ståtar med världens högsta fristående struktur, flest våningar, högsta våningen i faktiskt bruk och hissen med den längsta färdsträckan. Nyligen har ett nytt rekord lagts till på listan: "At the top – Burj Khalifa Sky" är nu världens högsta observationsdäck utomhus. Boon Edam har en helt egen liten del i detta nya rekord och har installerat världens högsta karuselldörr som ger åtkomst till den nya utsiktsplattformen.

Världen från Ovan

FAE är kända för sina rekordartade strukturer, med Burj Khalifa högst upp på listan. Den invigdes 2010 och har varit världens högsta byggnad i fem år nu – och kommer sannolikt att behålla detta rekord ett tag. När byggnaden öppnades var det högsta observationsdäcket utomhus på 124:e våningen. Nya "At the Top – Burj Khalifa Sky" är väl egentligen inte högst upp i byggnaden bokstavligt talat, men på våning 148 av 160+ är det i alla fall ganska nära. På utomhusplattformen kan besökare som inte är höjdrädda få en fantastisk utsikt över staden som sträcker ut sig 555 m längre ner. 

Teknisk Bedrift

Eftersom Boon Edam hade installerat karuselldörren på 124:e våningen, blev företaget kontaktat igen för att leverera entrén till det nya däcket. På så här oerhört höga höjder ställs så mycket högre krav på entrén än i vanliga byggnader. De måste tåla vindar på upp 3 000 pascal eller en tornado i klass F3, mer än fyra gånger så mycket som en vanlig karuselldörr behöver klara av. Boon Edam var den enda tillverkaren som klarade av att hantera denna utmaning på 124:e våningen. Eftersom Boon Edam redan hade levererat karuselldörrar som hade fungerat bra i fem år, var företaget det självklara valet som leverantör av den nya dörren. 

Ytterligare en Utmaning

Boon Edam installerade samma specialkonstruerade Tourniket karuselldörr på våning 148 som på våning 124. Det nya projektet innebar dock ytterligare en utmaning: att flytta allt material ända nerifrån och upp till 148:e våningen. Alla material fraktades först upp till våning 111 i en hiss. Därefter flyttades det till en andra hiss som gick upp till våning 149. Sedan bars allting ner en våning till plan 148 där dörren skulle installeras. 

 

För mer information, kontakta:

Yvonne Odervång
Marknadskoordinator
T +46 (0)8 753 60 39
E yvonne.odervang@boonedam.se

Kontakt

Boon Edam huvudkontor

Boon Edam Sweden AB

 

Kontakta oss gärna om du har några frågor.

 

 

Latest tweets

© Royal Boon Edam International B.V.