Boon Edams Tourlock-säkerhetskarusell firar 40 år som bevisad tailgating-förebyggande lösning

Boon Edam är stolta över att tillkännage 40-årsjubileet för lanseringen av företagets Tourlock-säkerhetskaruselldörr. Efterfrågan på denna tillförlitliga säkerhetsentré, som först byggdes 1980, fortsätter att växa för organisationer på grund av att säkerhetintrången ökar.

Idag används Tourlock i tusentals anläggningar världen över, inklusive kommersiella campus och regeringsbyggnader på grund av dess höga kapacitet och förmåga att förhindra obehörig åtkomst utan behov av bemannad tillsyn. Dessutom har Tourlock alltid varit en automatisk, "beröringsfri" säkerhetslösning som inte kräver kontakt från användare under aktivering och drift, vilket gör den lika relevant idag som för decennier sedan.

Minimerad tailgating

Tailgating är det vanligaste sättet som gör att inkräktare kan glida in i en säker anläggning. Tourlock, genom design, förhindrar en obehörig användare från att följa en auktoriserad användare i efterföljande fack. En ytterligare funktion hos Tourlock är att den slutar rotera i "plus-positionen" under ett tailgatingförsök. Detta placerar en "vägg" mellan inkräktaren och det säkra området vilket gör att inkräktaren kan enbart vända tillbaka och kliva ut ur dörren, medan den behöriga användaren fortsätter in i det säkra området utan någon störning.

Förhindrar piggybacking med sofistikerad teknik

Tourlock kombinerar premiumkonstruktion med möjligheten att inkludera intelligensen för en sofistikerad, detekteringsteknologi inrymd i taket, kallad StereoVision. StereoVision skannar varje fack under rotation för att verifiera att en användare är ensam innan de tillåter dem att komma in i en säker anläggning. Om mer än en person upptäcks kommer dörren att sluta rotera och larma och rotera sedan långsamt bakåt, vilket tvingar båda användare att lämna dörren.

Tekniken i StereoVision har förbättrats kontinuerligt under decennierna och kan idag fungera pålitligt i en mängd olika belysningsmiljöer, inklusive utomhusbelysning. Dess tillförlitliga prestanda genom åren har visat sig vara en extremt tillförlitlig metod för att förhindra piggybacking till ett säkert område utan alltför falska avslag.

Tillägg för ökad säkerhet

För ökad säkerhet kan Tourlock-säkerhetskarusell utrustas med RC3-skalskyddsdörrar. Dessutom kan biometriska identitetsverifieringsanordningar anslutas eller en piedistal för att tillhandahålla en mycket säker och beröringsfri tillträdeskontroll. Tourlock kan integreras med praktiskt taget alla tillträdeskontrollsystem på marknaden.

Vårt senaste strategiska partnerskap med AnyVision, som kombinerar AI-driven ansiktsigenkänningsprogramvara med säkerhetsentréer kommer snart att finnas tillgänglig för Tourlock utöver för speedgaten, Lifeline Speedlane Swing. Vi ser fram emot att föra avancerade säkerhets- och sömlösa tillträdesfunktioner till entréupplevelsen - som ett nästa steg i den pålitliga entréns fortsatta resa.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johanna Bergström
Managing Director Sweden
T: +46 (0) 8 753 60 30
E :info@boonedam.se

Kontakt

Boon Edam huvudkontor

Boon Edam Sweden AB

 

Kontakta oss gärna om du har några frågor.

 

 

© Royal Boon Edam International B.V.