Lansering av beröringsfria knappar i uppgraderingspaketet för karuselldörrar

Edam, Nederländerna, november 2020 –  Boon Edam introducerar ett nytt uppgraderingspaket med beröringsfria knappar som passar alla deras automatiserade karuselldörrsmodeller. Med tanke på den bestående inverkan som coronaviruset har på människor som interagerar med produkter i offentliga miljöer, och betoningen på hälsa och personsäkerhet, finns det ett ansvar att tillgodose dessa föränderliga globala krav.

Automatiska karuselldörrar är ett utmärkt exempel på naturligt beröringsfria entrélösningar som använder sig av avancerade närmande- och personsäkerhetssensorer för att man inte ska behöva röra vid dörren. Förut krävdes emellertid beröring för funktioner som läget för passage för funktionshindrade (långsamt) eller släpp ut-läget för säker passage. (TL360N).

Byte av de vanliga tryckknapparna

I det nya uppgraderingspaketet har befintliga tryckknappar ersatts med infraröda sensorer som detekterar förekomst av händer och föremål på ett avstånd av cirka 12 cm. Användaren behöver bara utföra en enkel handrörelse för att aktivera nödvändig dörrfunktion och återkoppling ges till användaren via en LED-ring.

Lösningen är idealisk för karuselldörrar i utsatta segment som sjukhus, äldreboenden och större bostadshus.

Funktionsprincip

Funktionsprincipen för de beröringsfria knapparna är enkel och LED-ringens färg kan konfigureras (röd/grön) för att passa olika tillämpningar. Ur ett användarperspektiv rekommenderar vi att grön lysdiod med fast sken används i viloläge och blinkande lysdiod används efter aktivering. En handvinkningssymbol har lagts till i ramen för att indikera att driften är beröringsfri.

Uppgraderingspaketet består av knappar i premiumkvalitet med tydliga symboler (se ovan), anslutningar och en etikett med den internationella symbolen för tillgänglighet.

  
  

Med Boon Edams uppgraderingspaket kan du uppdatera tekniken för din entré, de beröringsfria knapparna finns nu tillgängliga via din lokala entréexpert.

För mer information, kontakta:

Johanna Bergström 
Managing Director Sweden 
T +46 (0)8 753 60 30 
E: info@boonedam.se

Kontakt

Boon Edam huvudkontor

Boon Edam Sweden AB

 

Kontakta oss gärna om du har några frågor.

 

 

© Royal Boon Edam International B.V.