The Dubai Frame

Nästan 1000 teams av arkitekter från hela världen tävlade om att designa en viktig ny byggnad som skulle främja "Dubai's nya ansikte". Den valda vinnaren var den ikoniska Dubai Frame, och när dörrarna öppnade för allmänheten i januari 2018 var dessa dörrar automatiska karuselldörrar från Boon Edam.

Ett historiskt landmärke

Beläget i Zabeel Park i Dubai, förväntas Dubai Frame vara ett viktigt turistmål som lockar två miljoner människor per år. Det är en imponerande struktur, med två 150 meter vertikala torn som är anslutna med en 105 meter horisontell struktur på toppen för att bilda en enorm ram. Det är placerat på ett sådant sätt att representativa landmärken i det moderna Dubai kan ses på ena sidan, medan från andra sidan ser besökarna äldre delar av staden.

Designen av The Dubai Frame valdes ut som vinnare av ThyssenKrupp Elevator Architecture Award 2009. Arkitekterna var tydliga i sin vision att använda ramens negativa utrymme för att fira och belysa utvecklingen av det förflutna, nuvarande och framtida Dubai - en storstad som har utvecklats från sitt ursprung som en fiskeby till en modern stad full av symboliska strukturer.

Entréer ska alltid vara välkomnande och säkra

Att välja de offentliga entréerna till bottenvåningen var en extremt viktig del av projektet. Entréerna måste visuellt stödja strukturens imponerande natur. De måste vara hållbara nog för att den stora volymen besökartrafik förväntas och de måste ge tillräcklig med säkerhet, tillgänglighet och andra faktorer som är avgörande för projektet.

När byggnaden öppnades var de valda entréerna automatiska trevingade Tourniket karuselldörrar från Boon Edam. Karuselldörrar har varit en specialitet i företaget sedan de tidigaste verksamhetsåren, och har kontinuerligt utvecklats genom många års erfarenhet och produktutveckling.

"The Dubai Frame-entréerna var en idealisk lösning för våra automatiska Tourniket karuselldörrar", förklarar Mike Commarmond, VD för Boon Edam Middle East. "Deras finish var skräddarsydd för att matcha arkitektens design och estetiska krav. Det var en perfekt passform för behovet, och vi kunde ge överväldigande bevis på deras långsiktiga hållbarhet och service baserat på vår långa erfarenhet av dessa produkter."

Tourniket finns tillgängligt både i manuell och automatisk drift, och är mångsidiga för att täcka ett brett utbud av behov. Dörrarna kan levereras i olika färger och ytbehandlingar, från pulverlackerade eller anodiserade metaller ända till rostfritt stål och till och med polerat till en spegelfinish för att matcha eller komplettera installationen. Förutom en kollapsbar dörr för nödutgång erbjuder Tourniket-serien en mängd olika nattlåsningsmöjligheter, inklusive en ny säkerhetslåsningsfunktion som fungerar tillsammans med ett åtkomstkontrollsystem för att tillåta auktoriserade användare att gå in på kvälls- eller helgtimmar. Karuselldörrar möjliggör samtidig dubbelriktad trafik, och till och med stöder effektiviteten i byggandet av miljöstyrningssystem, vilket gör dem till ett utmärkt val för många byggintagstyper.

Stad:

Dubai, 

Land:

Förenta Arabemiraten

Produkter:

Tourniket

Segment:

Fritid

 

Kontakt

Boon Edam huvudkontor

Boon Edam Sweden AB

 

Kontakta oss gärna om du har några frågor.

 

 

© Royal Boon Edam International B.V.