Naturalis Biodiversity Center

Naturalis Biodiversity Center är ett forskningsinstitut och naturhistoriskt museum i staden Leiden i södra Nederländerna. Det renoverade och utökade Naturalis Biodiversity Center öppnade sina dörrar igen den 31 augusti 2019. Byggnadskomplexet är designat av Neutelings Riedijk Architects och har nästan fördubblats i sin storlek. Byggnaden har ett imponerande atrium och består av en rad med olika museirum. Boon Edam levererade två stora karuselldörrar i den spektakulära fasaden för den östra och västra entrén.

  
  

Atrium

När besökarna går in genom den automatiska karuselldörren väntar en överraskning i det spektakulära atriumet. Den yttre fasaden som har ett vitt betongutseende, är klädd i ek inuti. På bottenvåningen, under de nya utställningshallarna finns ett gratis tillgängligt utbildningscenter med namnet Live Sciences där finns också restaurangen, butiken och auditoriet.

Automatiska karuselldörrar i huvudentrén

De automatiska karuselldörrarna med inbyggd luftridå i taket, ger oansett väderlek en smidig och bekväm access till ett stort antal besökare. Sedan museet öppnades 31 augusti 2019 har museet fått ett rekordantal på 275 000 besökare på fyra månader. År 2015, det sista hela året som museet var öppet i sin gamla form, besökte "bara" 345 000 människor museet. Användningen av två automatiska Tournex som huvudentréer garanterar ett optimalt flöde av besökare och inomhusklimatet förblir optimalt åtskilt från utomhusklimatet.

Stad

Leiden

Land

Nederländerna

Produkt

Tournex

 

 

 

Kontakt

Boon Edam huvudkontor

Boon Edam Sweden AB

 

Kontakta oss gärna om du har några frågor.

 

 

© Royal Boon Edam International B.V.