Stockholm Centralstation

Stockholm Centralstation uppfördes 1871 och har en lång och stolt historia. Byggnaden är K-märkt och har storslagna konstverk och spektakulär arkitektur vilket medför restriktioner när det kommer till ombyggnader. 

Fastighetsägaren Jernhusen, AIX Arkitekter och Boon Edam har samarbetat för att hitta den bästa lösningen för denna historiska entré hall. Det var viktigt att återskapa estetiken och atmosfären samtidigt som man måste tillmötesgå moderna krav på flödeskapacitet och klimatmässigt förbättra miljön.

"Målet var att låta besökaren uppleva atmosfären i den här historiska byggnaden, från golv till tak. Vi ville också skapa ett naturligt möte mellan de nya och de gamla", säger Johan Rittsél, byggnadsantikvarie på AIX.

Lösning

Tre Crystal Tourniket, helglasade automatiska karuselldörrar med värmare integrerade i centrumlinjen. Utrustade med kollapsbara dörrblad som vid behov kan fällas ihop och skapa en utrymningsväg. Varje dörr har en flödeskapacitet på 1.740 personer per timme, per riktning. Karuselldörrarna skapar ett bekvämt klimat för Cava-bar och Café innanför entrén.

  
  

Stad:
Stockholm

Land:
Sverige

Arkitekt
AIX Arkitekter

Byggherre
Forsen Projekt

Produkter:
Crystal Tourniket

År:
2016

Nedladdning Referens

 

 

Projekt Stockholm Centralstation

Kontakt

Boon Edam huvudkontor

Boon Edam Sweden AB

 

Kontakta oss gärna om du har några frågor.

 

 

© Royal Boon Edam International B.V.