Tele2

Det europeiska telekommunikationsföretaget Tele 2 skulle flytta sitt huvudkontor till nya lokaler i Kista Science City – Stockholm. Det hade bestämts att de skulle ha en aktivitetsbaserad arbetsplats, med stora arbetsytor där människor kan röra sig fritt i byggnaden. Från ett säkerhetsperspektiv blev detta koncept följt av utmaningar.

TELE2, BAU Arkitekter, och Boon Edam har samarbetat för att hitta den bästa entrélösningen för detta aktivitetsbaserade kontor.

Målet var att skapa en öppen och inbjudande entré som skulle leda till ett smidigt flöde in till innergården av byggnaden, viktigt var dock att samtidigt behålla en hög säkerhetsnivå.

”Vi vill att besökare och anställda ska känna sig välkomna och säkra. Mitt fokus har varit att hantera alla problem med fysisk trygghet och säkerhet. Som en del av det ville jag också att installationsprocessen skulle gå så smidigt som möjligt” säger, Tomi Nylund, Säkerhetschef på TELE2.

Lösning

Nio Speedgates från Lifeline-serien installerades – Speedlane Swing med tillägget högre glas. En kombination av speedgates i olika bredder säkerställer att rullstolar och större föremål, liksom vanlig trafik, samtidigt obehindrat kan flöda igenom entrén. Ytterligare fyra Speedgates installerades vid ingången till byggnadens restaurang.

  
  

Stad
Stockholm- Kista

Land
Sverige

Arkitekt
BAU Architects

Bygghere
In3prenör

Produkter
Speedlane Swing

År
2017

Nedladdning Referens Tele2

 

 

Projekt: Tele2

Kontakt

Boon Edam huvudkontor

Boon Edam Sweden AB

 

Kontakta oss gärna om du har några frågor.

 

 

© Royal Boon Edam International B.V.