Universitetet i Utrecht

Ett utbildat val

Med sina glasväggar, transparent fasad och LED-belysning kan Victor J. Koningsberger-byggnaden, i förorten Uithof i Utrecht, inte låta bli att fånga alla förbipasserande ögon. Viktor J. Koningsbergergebouw är tillägnad fakulteterna för geovetenskap, vetenskap och medicin. Byggnaden designades av den berömda Rotterdam-baserade Ector Hoogstad Architects.

Det senaste tillskottet av byggnader på Universitet i Utrecht valde en karuselldörr vid deras huvudentré. Den 3-vingade karuselldörren Tourniket var skräddarsydd och har konstruerats nästan helt i glas. Projektarkitekt Joost Ector säger: "Ingången måste vara funktionell och igenkännbar, men också tillhöra byggnadens berättelse."

Hög höjd behöver speciallösningar

Temat i utformningen av denna ikoniska byggnad är ljushet, öppenhet och transparens. Alla dessa egenskaper kan ses tydligt i byggnadens fasad och spelar en viktig roll i huvudentrén. Denna skräddarsydda torn av karuselldörr på imponerande nio meters höjd. Men vid denna höjd finns frågor som roterande delar i vägen, så en annan lösning behövdes väljas. Se videon nedan för att se vilken väg arkitekten Joost Ector valde och varför.

  
  

Produktspecifikationen:

  • Produkt: 3-vingad Tourniket karuselldörr
  • Diameter: 2600 mm
  • Höjd: 8900 mm
  • Takskärmshöjd: 6500 m

Ett starkt samarbete

Projekt som dessa involverar många samarbetspartners och för det här projektet arbetade vi med nedan:

Stad:

Utrecht

Land:

Nederländerna

Produkt:

Tourniket 

Segment:

Skolor och Universitet

År:

2016

Arkitekt:

Ector Hoogstad Architecten

Kund:

Universitetet i Utrecht

Kontakt

Boon Edam huvudkontor

Boon Edam Sweden AB

 

Kontakta oss gärna om du har några frågor.

 

 

© Royal Boon Edam International B.V.