Uppsala Universitet - Segerstedthuset

Konst i rörelse med konstnären och ljusinstallatören - Spencer Finch
 

När du kommer in i det nya Segerstedthuset vid Uppsala Universitet så hälsas gäster, studenter och anställda välkomna av färgstarka karuselldörrar. Dessa unika dörrar är en del av en konstinstallation av den berömda amerikanska konstnären Spencer Finch och är namngiven "Color Wheel". Konstnären är mest känd för installationer som visualiserar sin erfarenhet av ljusets, färgens och minnets natur.
 

Snurrande entréer och vridna huvuden

Uppsala Universitet är det äldsta forskningsuniversitetet i Norden med 45 000 studenter. Det nya Segerstedthuset, designad av 3XN, är en förlängning till universitetet och konceptualiserades och konstruerades för att bli en modern arbetsplats för forskare, universitetsadministration och ledning.

  
  

Miljöcertifierad av Sweden Green Building Council 

Karuselldörrarna har en diameter på 3000 mm och en total höjd av 2400 mm. De speciallaminerade glasen skapar en originell och minnesvärd entréupplevelse. Segerstedthuset byggdes som en hållbar byggnad och uppfyller hög miljöstandard med effektiv energianvändning, ljudmaterialval och en tyst inomhusmiljö. Byggnaden är miljöcertifierad på silvernivå enligt Sweden Green Building Council.

Ett starkt samarbete

Ett unikt projekt som detta involverar många parter för att uppnå både konstnären och fastighetsägarens önskemål. Boon Edam arbetade tätt med arkitekter, fastighetsägare och konstnär för att uppnå detta.

Stad:

Uppsala

Land:

Sverige

Produkter:

Tourniket

Segment:

Universitet

År:

2017

Arkitekt:

3XN

Kund:

Akademiska Hus

NCC

Boon Edam Projektledare:

Victor Lennman

 

Kontakt

Boon Edam huvudkontor

Boon Edam Sweden AB

 

Kontakta oss gärna om du har några frågor.

 

 

© Royal Boon Edam International B.V.